התרגשות מסויימת לקראת מבחן היא טבעית ומובנת. הרי גם אם למדנו והתכוננו היטב, בסיטואציה של מבחן אנחנו נדרשים לביצוע מיטבי בזמן קצוב, בתנאי חוסר ודאות והרחק מאזור הנוחות שלנו. אבל מה קורה כשמבחן לא מעורר התרגשות סבירה, אלא לחץ מוגבר או חרדת בחינות? מעבר לתחושה הלא נעימה שהחרדה מעוררת, היא מהווה מכשול או מחסום שאינו מאפשר לסטודנט או לסטודנטית החרדים לבטא באופן מלא את הכישורים והכשרונות שלהם. הם אינם חופשיים באמת לממש את הפוטנציאל הייחודי שלהם.
חרדת בחינות – הסיפור של גילי
גילי, סטודנט להנדסה, שנה ב’ שהגיע אליי לקליניקה מספר: “מבחנים מייצרים אצלי חרדה לא מוסברת. יש לך דד ליין, יש לך לחץ, אתה חייב למצוא פיתרון, אבל הכל מעורפל. אתה לבד ואפילו לא יודע מאיפה להתחיל לחפש. למעשה, זה מתחיל עוד הרבה לפני המבחן עצמו. אני יודע שאני חייב ללמוד למבחן אבל החרדה משתקת אותי ואני לא מצליח להתרכז. מצד אחד הקול הזה בראש שאומר אתה חייב ללמוד, אתה חייב, אתה חייב… ומצד שני שיתוק, חוסר יכולת לפעול, להניע את עצמי. זה עינוי של ימים שלמים. והתסכול הזה שאני יודע את החומר לא פחות טוב מאחרים בכיתה ובמבחן לא מצליח לשקף את זה”.
חרדת בחינות – ייחודו של הטיפול ההומאופתי
טכניקות הרפיה או תכשירים כמו רסקיו ומקבילותיו עשויים להקל על תסמיני החרדה כאשר הם מופיעים. אך ייחודו של הטיפול ההומאופתי בכך שהוא נותן פיתרון לשורש הבעיה: למערך הסיבות שגורמות את הווצרותה של חרדת בחינות מלכתחילה. השורש משתנה מאדם לאדם, גם אם הסימפטומים החיצוניים נראים זהים. במקרה של חרדת בחינות, תשאול הומאופתי יזהה מהי הסיבה הייחודית שגורמת דווקא לאדם המסויים הזה לפתח תופעות של חרדה, ודווקא בהקשר של מבחנים. בהתאם לתוצאות התשאול תותאם לאדם תרופה הומאופתית (רמדי) אישית, ייחודית לו. הרמדי מתניעה תהליך פנימי, טבעי, של ריפוי ואיזון, שעוקר את שורש החרדה. כשהסיבה העמוקה להווצרות החרדה מפסיקה להתקיים, החרדה עצמה על כל ביטוייה תעלם מאליה בכל הסיטואציות בהן התקיימה (מבחנים, ראיונות עבודה, הרצאות בפני קהל וכו’).
טיפול הומאופתי בחרדת בחינות מאפשר לסטודנטים להגיע למצב של רווחה פיזית ורגשית ויותר מכך להשיב לעצמם את החופש ליצירה, צמיחה ומימוש עצמי.
סובלים מחרדת בחינות או חרדה אחרת?
אל תתרגלו, תטפלו! ומהשורש….